Logo 2 website.jpg

Coachen met de natuur als
co-coach

Coachen en begeleiden met en in de natuur is een bijzondere vorm van ervaringsgericht leren.

Coachen met de natuur

Coachen met de natuur is een specifieke 'niche' binnen het coachveld. Het bestaat uit verschillende disciplines, waarvan wij er bij 'De Prioriteit' drie van aanbieden vanuit de specialisatie van onze coaches:

 

In natuurcoaching wordt de natuur ingezet op verschillende manieren. Het doel is om het coachproces te gaan versterken, verhelderen, versnellen en/of te verdiepen.

Dat de natuur heilzaam is in het coachproces, is een eerder recente ontdekking. Het helpt om ons innerlijke 'ik' te ervaren, te herkennen, ervan bewust te worden. Dit resulteert in het aanpassen van ons gedrag, het maken van keuzes en het ondernemen van actie.

Coachen in de natuur geeft de mogelijkheid tot actief waarnemen, ervaren, en handelen. Het zorgt ervoor dat acties en de resultaten ervan verankerd kunnen worden.
 

Coachen met dieren

Coachen met dieren kan in het coachingsproces enorm verhelderend werken daar dieren iemand heel erg bewust kunnen maken van een bepaald gedrag of een belemmerend patroon.
In het werken aan zelfinzicht en zelfvertrouwen met dieren als co - coach werk je aan zelfbeeld en zelfontwikkeling, dit is toe te passen bij kindercoaching, volwassenen en bij teamcoaching.
Door te werken met dieren in de natuur creëer je ontspanning, verbinding en een warm draagvlak tot oplossing van problemen en gedragsverandering.

De coach kan leren om dieren in te zetten in individuele settings, workshops en educatieve processen.
Bij vzw De Prioriteit zijn we ons zeer bewust van deze meerwaarde en onze professionele opleidingen behoren dan ook al diverse jaren tot ons vast programma.

Wij werken vooral met honden en paarden maar de aangereikte inzichten maken ook het coachen met andere dieren mogelijk.

 

Aanbod