zo 28 nov. | Hasselt

Weerbaarheidscoach

Thematisch coachen naar meer assertiviteit en zelfvertrouwen.
Weerbaarheidscoach

Tijd en locatie

28 nov. 2021 09:30 – 16 jan. 2022 12:30
Hasselt, Kiewit, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

Korte inhoud 

Het thema van deze tijd draait grotendeels om zich goed in  zijn vel voelen.

Om zelfstandig en vol zelfvertrouwen het leven te kunnen  aanpakken heb je zelfkracht nodig, want zeg nu zelf, hoeveel mensen met  zelfvertrouwen die toch angst hebben ken je? Juist, waarschijnlijk niemand  want angstig zijn en je zelfzeker voelen, dat gaat niet samen...

Wat wel kan is dat er diverse thema's een rol spelen en net  dan kan je als thematisch assertiviteitscoach het verschil maken naar je  coachee toe!

Tijdens deze opleiding leren we je op een efficiënte manier  hoe communicatievaardigheden te optimaliseren, zelfvertrouwen op te bouwen en leiderschapskwaliteiten aan te scherpen.

Je leert over communicatiestrategieën en ontdekt hoe de  kracht van taal en metaforen je coachee nieuwe opties brengt voor een  zelfzekerder en succesvoller gedrag.

Je ontvangt praktische en direct toepasbare technieken om  je eigen gedrag optimaal in te zetten om effectiever (resultaatgericht) en  efficiënter (doelgericht) te kunnen communiceren.

Je leert hoe je in een sfeer van vertrouwen en  betrokkenheid een spontane en goede samenwerking kunt opbouwen.

Je leert het formuleren van doelen, je leert hoe obstakels  en weerstand te overwinnen en ingeval  van samenwerking met anderen deze samenwerking (in team) te bevorderen.

Het resultaat is handvatten te bieden aan mensen die  worstelen met hun zelfvertrouwen, die faalangst en onzekerheid ervaren en die  te maken hebben met BO gevoelens waardoor ze gehinderd worden in hun professionele en/of relationele  ontwikkeling.

Voor wie (doelgroep) 

Voor de ( loopbaan) coach die specifieker in de thema's  assertiviteit, zelfvertrouwen, faalangst, … wenst te begeleiden en dit te  ondersteunen op een constructieve, creatieve en professionele manier.

Anderen die hier belang bij kunnen hebben zijn o.a. junior managers, leidinggevenden, zelfstandige ondernemers,  ‘teamleaders’, leerkrachten, adviseurs,  consultants, zorgverleners en gezinsbegeleiders, opleiders …

Toelatingsvoorwaarden:

Om aan deze opleiding te kunnen starten zijn er enkele toelatingsvoorwaarden:

- basisdiploma minumum : ASO, TSO ( mensgerichte opleiding)

uitzondering op diplomavoorwaarden kan aangevraagd worden via schriftelijke motivatie met een intakegesprek van 60 minuten waarna beslist wordt over de uiteindelijke toelating

 Relevantie van de opleiding 

· Communicatiestrategieën :

o De waarde van een assertief leven

o Leren communiceren met daadkracht en  zelfzekerheid

o Communicatie in probleemsituaties

· Omgaan met verbale agressie

· Verbindend communiceren

· Betekenis volwaardig zelfvertrouwen

 Inhoud van de opleiding 

· Deel 1:

o Theorie en oefeningen assertiviteit

o Intermenselijkek communicatieprocessen,  organisatie & communicatieniveaus

o Feedback geven, conflicthantering

o Omgaan met kritieken weerstand

o Communicatieoefeningen

· Deel 2:

o Non-verbale communicatie

o De kracht van lichaamstaal

o Micro-expressies

o De kracht van complimenten ontvangen en geven

o Re-scripten van moeilijke situaties

·  Deel 3:

o De kracht van lichaamstaal - power poses &  Rots en Water

o Somatische interventies op basis van de leer  van dr. Bessel van der Kolk en S.W. Porges ( trauma sporen, the polyvagal  theory).

o  Toepassingen en oefeningen

 Info over de opleider/trainer 

 Praktische info 

· Didactische  aanpak: Maximum 16 deelnemers (minimum 6 deelnemers)

· Cursusmateriaal: syllabus De Prioriteit

· Wanneer: Vanaf het najaar wordt dit opgenomen in onze integrale opleiding tot psycho-fysiek ontwikkelingscoach. Voor meer informatie omtrent deze opleiding, kan je hier een kijkje nemen. Deze module omvat 15 contacturen, waarvan 9u klassikaal en 6u in thuisstudie of afstandsonderwijs. 

De module kan je ook apart volgen en gaat door opvolgende dagen: 28/11/2021 (9.30u-12.30u), 14/12/2021 (18.30u-21.30u) en 16/01/2022 (9.30u-12.30u)

· Locatie: Kiewit

· Prijs: deze opleiding maakt deel uit van de 'integrale opleiding tot psycho-fysiek ontwikkelingscoach', waarvoor we €665 (€598 met early-bird) aanrekenen. Deze module kan je al volgen voor de prijs van €210 (je geniet een combikorting indien je reeds de fundamenten van het coachen hebt gevolgd: €170).

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • weerbaarheidscoach
    €210
    €210
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement