za 30 apr. | Hasselt

Verdiepingsmodule tot wandelcoach - de natuur als co-coach

Tijdens deze opleiding leiden wij je op tot wandelcoach en leer je de natuur inzetten als co-coach.
Verdiepingsmodule tot wandelcoach - de natuur als co-coach

Tijd en locatie

30 apr. 2022 12:30 – 21 mei 2022 17:00
Hasselt, Kiewit, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

Korte inhoud 

Deze opleiding tot wandelcoach biedt jou een  ervaringsgericht vormingstraject waarin we leren hoe we via het verkennen van  de natuur zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid kunnen  bevorderen. Door het introduceren van beweging zetten wij samen met de coachee  ook fysiek de eerste stappen richting een positieve leefstijlverandering. Daarnaast  stimuleert de natuur maximaal de zintuigen en de creativiteit, het bevordert  het bespreken van moeilijke onderwerpen (of de communicatie evenals sociale  interactie) en opent onze blik om eventuele problemen in een nieuw daglicht te  zien. Het zorgt er ten slotte ook voor dat we niet alleen makkelijker contact  leggen met onze omgeving, maar ook dat we terug contact leggen met onszelf.

We spelen met dit traject in op de veranderingen in het  coachlandschap en onze maatschappij waar naast ervarings- en  gezondheidsgerichte begeleiding ook nood is aan verdieping in de integrale  noden van de mens. Met deze  verdieping komen we aan deze groeiende  nood tegemoet zodat je je als huidig of toekomstig coach / ondernemer beter kan profileren om  jouw doelgroep en of praktijk/onderneming te versterken.

Je kan deze kennis niet alleen toepassen in de één op één  begeleidingen ,maar tevens het bedrijfsleven om kernprocessen in gezondheid,  communicatie en sociale interactie te begeleiden of verbeteren.

 Voor wie (doelgroep) 

Coaches, hulpverleners, begeleiders,…, die reeds actief zijn in het werkveld zoals maatschappelijk werkers, psychologen, opvoeders, verpleegkundigen, therapeuten, vormingwerkers die deze vaardigheden actief willen inzetten in een professionele context.

Iedereen die begeleidingsvormen op vlak van coachend communiceren en sociale interactie versterkend wil integreren in een werkgerelateerde omgeving, zodanig dat het de kernprocessen van de onderneming en/ praktijk op een constructieve en professionele manier zal ondersteunen. Dit kunnen oa. (startende) coaches zijn, evenals junior managers, leidinggevenden, ondernemers, leerkrachten, …

Toelatingsvoorwaarden:

Om aan deze opleiding te kunnen starten zijn er enkele toelatingsvoorwaarden:

- basisdiploma minumum : ASO, TSO ( mensgerichte opleiding)

uitzondering op diplomavoorwaarden kan aangevraagd worden via schriftelijke motivatie met een intakegesprek van 60 minuten waarna beslist wordt over de uiteindelijke toelating

 Relevantie van de opleiding 

In dit vormingstraject is het doel dat de deelnemer zich  verdiept in het ervaringsgericht coachen en begeleiden en preventief handelen.  De benadering vertrekt vanuit de integrale coaching. Op het einde van het  traject heeft men de handvaten om het geleerde op een passende manier te  interveniëren en om op een duurzame manier evenwicht tussen de privé ( psycho  - fysiek ) en het professioneel leven  te herstellen als hefboom tot positieve (gedrags-)verandering.

In het bedrijfsleven zal de kennis toegepast kunnen worden  om het huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren op gezondheidsvlak te  versterken door communicatie en sociale interactie te bekrachtigen.

 Inhoud van de opleiding 

· Wat is wandelcoaching?

· Positieve effecten van wandelen en het belang van het psycho-fysieke en de  work-life balance

· Het coachproces bij wandelcoaching: opbouw,  inhoud en werking.

· Inzetten van de natuur als co-coach:  coachmethodieken, -vaardigheden en –oefeningen

· Opstellen van een eigen wandeltraject als slotoefening

 Info over de opleider/trainer 

 Praktische info 

· Didactische  aanpak: Maximum 12 deelnemers (minimum 6 deelnemers)

· Cursusmateriaal: syllabus De Prioriteit

· Wanneer: zaterdag 30/4 en 21/5 van 12.30u tem 17u (in het totaal 9contacturen)

· Locatie: Kiewit - Diepenbeek

VZW De Prioriteit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van  de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille.   Onze  gegevens:

· Registratienummer: DV.O2 38021

· Dienstverlener: De Prioriteit vzw

· Pijler: Opleiding

· Domein: Algemeen Domein

· Prijs:  210 € - inclusief syllabus geprint en digitaal   Early bird tot 30/3, inschrijven en betalen : extra 10 % !

Extra voordeel: indien je de basis opleiding thematisch coachen combineert dan krijg je als combikorting extra 20 % korting op deze  verdiepingsmodule wandelcoaching en komt deze module op 170 €.  Inschrijven ten laatste 4 weken voor start.  In combinatie met de early bird kan je deze opleiding volgen aan 150 € ! ( Inschrijven en betalen voor 30/3).

(*) Onze VZW is vrijgesteld van BTW.

Annuleringsvoorwaarden

Zie onze 'algemene voorwaarden'.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • Wandelcoach
    €189
    €189
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement