di 30 mrt. | Hasselt

Thematisch coachen

Deze cursus biedt een brede basis voor het verdiepen in coachende vaardigheden.
Bedankt voor uw inschrijving!
Thematisch coachen

Tijd en locatie

30 mrt. 18:45 – 20 apr. 22:15
Hasselt, Kiewit, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

Korte inhoud 

Coaching is een positieve begeleidingsvorm die er op  gericht  is om kwaliteiten in mensen vrij te maken en vanuit innerlijke  kracht doelen  te realiseren. Het stelt de gecoachte in staat om op een  effectieve manier  naar zichzelf en zijn of haar (werk)omgeving te  kijken.

In deze basiscursus krijg je in eerste instantie de tools   aangereikt om vanuit zelfsturing en –reflectie de coach in jezelf te  ontdekken.  Vervolgens leer je deze kwaliteiten praktisch omzetten in  privéinzichten en  /of nieuwe carrièrekansen.

 Voor wie (doelgroep) 

Iedereen die anderen wenst te begeleiden en te ondersteunen   op een constructieve en professionele manier heeft baat bij deze  opleiding.  Dit zijn o.a. junior managers, startende leidinggevenden,  zelfstandige  ondernemers, ‘teamleaders’, leerkrachten, ouders,  adviseurs, consultants,  zorgverleners en gezinsbegeleiders, opleiders, …

 Relevantie van de opleiding 

Leer als coach de juiste vaardigheden die je helpen te evolueren  als coach, begeleider van mensen en teams, of als hulpverlener.

· In deze basisopleiding leer je structuur geven   in een coachingsgesprek.

· Je leert basisvaardigheden zoals reflecteren,   exploreren, confronteren en motiveren.

· Je kan een nieuwe coachende dynamiek creëren in   jouw communicatie en/of manier van leidinggeven.

 Inhoud van de opleiding 

1.

a. Oorsprong van coaching: een overzicht doorheen  de tijd

b. Verschillende vormen en coachingsrollen

c. Dilemma’s in het coachen – coachscompetanties  ICF

2.

a. Aansluiten op de leerstijlen van de coachee

b. Theorie en praktijk van LSD

c. Modellen en werkvormen van coaching (GROW,  SMART, CPS,  Bateson&Dilts,…)

3.

a. Als coach omgaan met overtuigingen en foutieve  en/of  belemmerende gedachten

b. Weerstand en verandercyclussen

c. Praktische toepassingen en werksjablonen

 Info over de opleider/trainer 

Lut  Moers

Afgestudeerd als master interieurarchitectuur kreeg mijn  creatieve zin voor interieur vorm in het coachen en begeleiden van mensen in  hun zoektocht naar een gelukkig leven in hun droomhuis. Door de vele contacten  met mensen, leerde ik peilen naar hun noden en hoe ik hun kon laten  ontdekken door het bos de bomen te  zien.

Het begeleiden in deze noden nam het over van het interieur  inrichten en mijn coachingspraktijk werd opgestart in 2004 met privékantoor in  Vliermaalroot. In 2014 werd vzw De Prioriteit opgericht in Heers /Gutschoven.

Ondertussen werken we er met een gemotiveerd coachteam en  vullen we elkaar perfect aan om zo onze cliënten de best mogelijke begeleiding  te garanderen.

Bij vzw De Prioriteit kan je terecht voor individuele  coaching , cursussen en trainingen. Privé en/of op bedrijfsniveau.

Mijn passie, mijn sterke punten :

· Assertiviteit  - en loopbaancoaching

· Perfectionisme  & Burn out coaching

· Hypnosetherapie, antistress - en meditatie  coaching.

· IEMT  - Integral Eye Movement Therapy

· Rots - water trainer (weerbaarheid en grenzen  stellen)

· NLP Hypnotic Practitioner

· Paarden- hondencoach.

Agnetha  Knapen

Met een master in de Communicatiewetenschappen ben ik  afgestudeerd aan de VUB. Ik heb dus een uitgebreide kennis van media en  mediatechnieken evenals een sterk analytisch inzicht. Tevens had ik een goed  gevulde rugzak mbt managementtheorieën.

Niet lang na mijn afstuderen kreeg ik mijn eerste job te  pakken, maar deze lag slechts gedeeltelijk in het verlengde van de mijn  studies. Ik ging aan de slag bij het SSGPI (Secretariaat van de Geïntegreerde  Politie), bij de Federale Politie.

Gepassioneerd door HR-management en management in het  algemeen, heb ik mij verder verdiept in het begeleiden van teams en jonge  leidinggevenden. Ik wil samen met hen een leiderschapsstijl ontdekken die  zowel bij het team als de coachee past. De coaching heeft tevens het  ontwikkelen als mens tot doel.

Als leidinggevende heb ik op 9 jaar tijd een heel traject  afgelegd, met vallen en opstaan. Net deze ervaring heeft gemaakt dat ik mij  verder wilde gaan toeleggen op 'coaching'. Verdere verdieping in de materie  door opleidingen, seminaries,... heeft  ervoor gezorgd dat ik mijn droom kan waarmaken.

Graag wil ik, via mijn coachingssessies, mensen in beweging  brengen om als leidinggevende het beste uit zichzelf te halen. Om die reden  dient er ook voldoende aandacht te gaan naar de mensen die hij managet. Wat  ben je immers als leidinggevende als je team niet achter je staat?

Als loopbaan- en teamcoach ligt mijn focus dus vooral op de  carrière van de coachee. Wil je als bedrijf je team versterken, dan ben je bij  mij aan het juiste adres. De sessies worden tevens op maat van uw onderneming  of organisatie aangeboden.

Afhankelijk van de noden van de klant, focus ik op drie  grote thema’s:

· Hoe functioneert de leidinggevende?

· Hoe kan een team goed samenwerken?

· Hoe werkt en creëer ik een zelfsturend team dmv  delegeren?

Door middel van individuele en groepscoaching, wil ik  mensen in beweging brengen om hun carrière in eigen handen te nemen en meer  voldoening te halen uit hun werk.

 Praktische info 

· Didactische  aanpak: Maximum 6 deelnemers (minimum 4 deelnemers)

· Cursusmateriaal: syllabus De Prioriteit

· Wanneer: drie avonden op 30/3, 6/4 en 20/4/2021, van 18.45u tem 21.45u. (12u cursustijd, waarvan 9u klassikale opleiding en 3u oefeningen voor thuis.)

· Locatie:  Midden-Limburg (nader te bepalen) 

VZW De Prioriteit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille.   Onze gegevens:

· Registratienummer: DV.02 38021

· Dienstverlener: De Prioriteit vzw

· Pijler: Opleiding

· Domein: Algemeen Domein

· Prijs: 165 euro (*) (Via KMO 165 euro :  49,5 euro subsidie; 115,5 euro zelf te betalen)

(*) Onze VZW is vrijgesteld van BTW.

 Annulering door organisator 

Zie ‘algemene voorwaarden’.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • Thematisch coachen
    €165
    €165
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement