zo 20 sep. | Kortessem

Paarden en teamwork versterken

Inzicht in teams, teamdynamiek en teamrollen.
Registratie is afgesloten
Paarden en teamwork versterken

Tijd en locatie

20 sep. 2020 13:00 – 17:00
Kortessem, Kortessem, België

Over het evenement

Korte inhoud 

In tijden van social distancing wordt duidelijk hoe snel we  de samenhang van een ‘team’, in welke vorm dan ook, missen.  Dit desondanks alle mogelijkheden die moderne  technologieën ons bieden. Niet alleen in onze privésfeer legt dit druk op ons,  maar ook binnen de werkcontext levert het problemen op.

Teams zijn de draaiende motor van alle bedrijven,  ondernemingen en organisaties, of ze nu veel of weinig geld opbrengen, of ze  nu een grote of kleine rol spelen in de maatschappij. Maar hoe zit zo’n team  in elkaar en hoe kunnen we ons leiderschap hierop afstemmen opdat we kunnen  streven naar een zelfsturend team? En hoe kunnen we elk zelf individueel  vanuit onze eigen rol, leidinggevend of niet, bijdragen aan dat team?

Paarden kunnen ons een uniek inzicht verschaffen in teamdynamiek. Wij zetten  hen in om jou waardevolle inzichten aan te leveren in groepsrollen,  leiderschap en teamwork. Dit wil zeggen dat wij op basis van theorie ook  praktische oefeningen zullen doen naast het paard. Ervaring met paarden is  hiervoor niet nodig.

 Voor wie (doelgroep) 

Voor ieder die zijn of haar teamrol en/of teamaansturing  onder de loep wil nemen en versterken.   Dit zijn o.a. startende coaches, coaches die reeds als paardencoach werken,  psychologen, therapeuten, leidinggevenden, teamleaders, bedrijfsleiders,  consultants, opleiders, …  Wil je weten of deze geschikt is voor jou dan kan je contact met ons opnemen voor  een intake gesprek.

 Relevantie van de opleiding 

 • Inzicht       verwerven in teams, teamdynamiek en teamrollen.
 • Praktische       oefeningen die toepasbaar zijn in je huidige context.

 Inhoud van de opleiding 

Wij focussen in deze opleiding op volgende punten:

 • Wat is een team?     
  • Teamfasen
  • Zelfsturende teams

   

 • Wat zijn teamrollen en hoe kunnen ze elkaar aanvullen?
 • Hoe teamdynamiek versterken?
 • Oefeningen direct toepasbaar met de paarden als co-coach

 Info over de opleider/trainer 

Lut Moers    Afgestudeerd als master interieurarchitectuur kreeg mijn creatieve zin voor  interieur vorm in het coachen en begeleiden van mensen in hun zoektocht naar  een gelukkig leven in hun droomhuis. Door de vele contacten met mensen, leerde  ik peilen naar hun noden en hoe ik hun kon laten ontdekken  door het bos  de bomen te zien.  Het begeleiden in innerlijke noden nam het over, het volgen van opleidingen  over de menselijke psyche werd prioriteit en mijn coachingspraktijk werd  opgestart in 2004 met privékantoor in Kortessem.  In 2014 werd vzw De Prioriteit opgericht en deze is ondertussen uitgegroeid  tot erkend dienstverlener van de Vlaamse overheid.      Ook mijn 5 paarden en 4 honden vonden er hun plek en deze zijn de verbinding  tussen mijn coaching en mijn passie.  Sinds een een 6 tal jaar geef ik voor diverse organisaties en bedrijven de  paardencursussen : "paard als co-coach" en "paarden liegen niet  ".  Deze cursus onderging langzamerhand een upgrading en is uitgegroeid   tot  leiddraad voor diegene die meer verdieping wil vinden in natuurlijk  leiding geven en intermenselijke relaties.  ​    Mijn sterke punten :

· Assertiviteit - en loopbaancoaching

· Perfectionisme & Burn out coaching

· Hypnosetherapie, antistress - en meditatie  coaching.

· IEMT - Integral Eye Movement Therapy

· Rots - water trainer (weerbaarheid en grenzen  stellen)

· NLP Hypnotic Practitioner

· Paarden- hondencoach.

· Docent  Syntra, CVO, Viva, Vorming Plus.

Agnetha Knapen    Met een master in de Communicatiewetenschappen ben ik afgestudeerd aan de VUB.  Ik heb dus een uitgebreide kennis van media en mediatechnieken evenals een  sterk analytisch inzicht.  Tevens had ik een goed gevulde rugzak met betrekking tot managementtheorieën.  Niet lang na mijn afstuderen kreeg ik mijn eerste job te pakken, maar deze lag  slechts gedeeltelijk in het verlengde van de mijn studies.  Ik ging aan de slag bij het SSGPI (Secretariaat van de Geïntegreerde Politie),  bij de Federale Politie.    Gepassioneerd door HR-management en management in het algemeen, heb ik mij  verder verdiept in het begeleiden van teams en jonge leidinggevenden.  Ik wil samen met hen een leiderschapsstijl ontdekken die zowel bij het team  als de coachee past. De coaching heeft tevens het ontwikkelen als mens tot  doel.  Als leidinggevende heb ik op 9 jaar tijd een heel traject afgelegd, met vallen  en opstaan. Net deze ervaring heeft gemaakt dat ik mij verder wilde gaan  toeleggen op 'coaching'. Verdere verdieping in de materie door opleidingen,  seminaries,...  heeft ervoor gezorgd dat ik mijn droom kan waarmaken.    Als loopbaan- en teamcoach ligt mijn focus dus vooral op de carrière van de  coachee.  Wil je als bedrijf je team versterken, dan ben je bij mij aan het juiste  adres. De sessies worden tevens op maat van uw onderneming of organisatie  aangeboden.  Afhankelijk van de noden van de klant, focus ik op drie grote thema’s:

 • Hoe functioneert de leidinggevende?
 • Hoe kan een team goed samenwerken?
 • Hoe werkt en creëer ik een zelfsturend team dmv delegeren?

Sinds enkele jaren ben ik als bestuurder actief bij vzw De Prioriteit en  dmv. individuele en groepscoaching, wil ik mensen in beweging brengen om  hun carrière in eigen handen te nemen en meer voldoening te halen uit hun  werk.

 Praktische info 

· Didactische aanpak: ivm veiligheid én maximale individuele begeleiding nemen we slechts 6 deelnemers aan ( minimum aantal deelnemers : 4 )

· Cursusmateriaal:syllabus De Prioriteit

· Wanneer:zondag 20/9 ( 13u-17u ) , in totaal 4 lesuren.

· Locatie: Kortessem op 10 km van Hasselt , 2 km van afrit 30 E 313

VZW De Prioriteit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille.

 Onze gegevens:

· Registratienummer: DV.O238021

· Dienstverlener: De Prioriteit vzw

· Pijler: Opleiding

· Domein: Algemeen Domein

Boek je deze opleiding samen met de cursus ‘Paarden en natuurlijk leiderschap verwerven, betaal je voor beide cursussen samen €150 en krijg je dus de twee aan halve prijs.

Annulering door organisator

Zie ‘algemene voorwaarden’.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
 • teamwork&paard
  €100
  €100
  0
  €0
Totaal€0

Deel dit evenement