za 12 sep. | Kortessem

Natuurlijk leiderschap met paarden

Natuurlijk leiderschap verwerven dmv paardencoaching.
Registratie is afgesloten
Natuurlijk leiderschap met paarden

Tijd en locatie

12 sep. 2020 13:00 – 17:00
Kortessem, Kortessem, België

Over het evenement

Korte inhoud 

In tijden van social distancing wordt communicatie op een  heel ander niveau beleefd.  Je zal je nog meer  als anders bewust moeten zijn van de impact van je  woorden en je zal je non-verbale communicatie , maw je lichaamstaal moeten  laten spreken. In deze cursus zullen we verduidelijken dat er bij het leiding  geven aan mensen en leiding geven aan paarden enorm veel raakvlakken zijn  .Paarden zullen meteen doorhebben of jij als leider het vertrouwen kan  uitstralen dat nodig is om sterk en krachtig te zijn. Paarden zullen je vaak  in je pogingen bijstaan en je op een duidelijk, directe manier laten merken of  het je lukt of niet. Mensen hebben hier echter meer moeite mee en voor je het  zelf doorhebt zijn er onoverkomelijke misverstanden die aan jouw  zelfvertrouwen gaan knagen.    Paarden spreken tot ieders verbeelding en zijn meesters in communicatie.  Geen enkel ander dier kan op zo’n directe en zuivere manier jouw wijze van  communicatie spiegelen en inzicht brengen hoe jij in dialoog gaat met anderen.  Ze ontvangen instinctief de informatie die jij uitzendt want ‘ wat je denkt  dat je uitstraalt is niet altijd hetgeen wat er door de ander ontvangen wordt  ‘.  Een paard prikt echter meteen door dat masker heen!    Tijdens 5 inspirerende uren leer je over natuurlijk leiderschap, over  hoe je communicatievaardigheden  optimaliseren en je uitstraling als  coach / begeleider, leider , ondernemer krachtiger te maken.    Deze opleiding zal je als leidinggevende  in je professie verrijken en  aanscherpen in je assertiviteit, vertrouwen, creativiteit en probleemoplossend  vermogen.    Je zal dit kunnen inzetten in elke vorm van coaching en communicatie of je nu  met of zonder paarden gaat coachen, individueel of als teamcoach.    Naast theorie over natuurlijk leiderschap worden de oefeningen  met, in  acht neming van alle veiligheidsnormen , gedaan naast het paard in de buitenpiste  of in de weiden.  Je hebt zelfs geen ervaring nodig in het omgaan met de paarden. Wil je wél met  paarden coachen  maar heb je geen geschikte ruimte,  dan is onze  accomodatie vanaf september beschikbaar.  Tijdens deze cursus ontvang je praktische en direct toepasbare technieken   om jezelf optimaal in te zetten om effectiever (resultaatgericht) en  efficiënter (doelgericht) te kunnen communiceren en coachen.

 Voor wie (doelgroep) 

Voor ieder die zijn of haar leidinggevende capaciteiten  onder de loep wil nemen en versterken.   Dit zijn o.a. startende coaches, coaches die reeds als paardencoach werken,  psychologen, therapeuten, leidinggevenden, teamleaders, bedrijfsleiders,  consultants, opleiders, …  Wil je weten of deze geschikt is voor jou dan kan je contact met ons opnemen  voor een intake gesprek.

 

Relevantie van de opleiding 

 • Wat is natuurlijk leiderschap, hoe  verwerven en versterken?     
  • Duidelijkheid, besluitvaardigheid, doseren, delegeren
  • Tips voor leiding gevers
 • Oefeningen direct toepasbaar met de paarden als co-coach
 • Omzetten naar praktische toepassingen

 Inhoud van de opleiding 

Natuurlijk leiderschap als coach / begeleider opnemen.  Als vzw De Prioriteit willen wij  zoveel mogelijk mensen hiermee kennis  laten maken . Onze cursussen zijn daarom  bekend om de direct  inzetbare, no nonsense approach. Na deze cursus heb je meteen de nodige  handvaten om dit toe te passen, tevens blijven we bereikbaar voor al je  bijkomende vragen.

· Korte theoretische uiteenzetting over  natuurlijk leiderschap in huidige tijd en de belangrijkste modellen hierover

· Het natuurlijk leiderschap en  de lichaamstaal van paarden als versterkende factor naar ons leervermogen  en onze daadkracht

· No shades of gray : oefeningen vanuit de  praktijk en direct toepasbaar

 

Info over de opleider/trainer 

Lut Moers    Afgestudeerd als master interieurarchitectuur kreeg mijn creatieve zin voor  interieur vorm in het coachen en begeleiden van mensen in hun zoektocht naar  een gelukkig leven in hun droomhuis. Door de vele contacten met mensen, leerde  ik peilen naar hun noden en hoe ik hun kon laten ontdekken  door het bos  de bomen te zien.  Het begeleiden in innerlijke noden nam het over, het volgen van opleidingen  over de menselijke psyche werd prioriteit en mijn coachingspraktijk werd  opgestart in 2004 met privékantoor in Kortessem.  In 2014 werd vzw De Prioriteit opgericht en deze is ondertussen uitgegroeid  tot erkend dienstverlener van de Vlaamse overheid.      Ook mijn 5 paarden en 4 honden vonden er hun plek en deze zijn de verbinding  tussen mijn coaching en mijn passie.  Sinds een een 6 tal jaar geef ik voor diverse organisaties en bedrijven de  paardencursussen : "paard als co-coach" en "paarden liegen niet  ".  Deze cursus onderging langzamerhand een upgrading en is uitgegroeid   tot  leiddraad voor diegene die meer verdieping wil vinden in natuurlijk  leiding geven en intermenselijke relaties.  ​    Mijn sterke punten :

· Assertiviteit - en loopbaancoaching

· Perfectionisme & Burn out coaching

· Hypnosetherapie, antistress - en meditatie  coaching.

· IEMT - Integral Eye Movement Therapy

· Rots - water trainer (weerbaarheid en grenzen  stellen)

· NLP Hypnotic Practitioner

· Paarden- hondencoach.

· Docent Syntra, CVO, Viva, Vorming Plus.

Agnetha Knapen    Met een master in de Communicatiewetenschappen ben ik afgestudeerd aan de VUB.  Ik heb dus een uitgebreide kennis van media en mediatechnieken evenals een  sterk analytisch inzicht.  Tevens had ik een goed gevulde rugzak met betrekking tot managementtheorieën.  Niet lang na mijn afstuderen kreeg ik mijn eerste job te pakken, maar deze lag  slechts gedeeltelijk in het verlengde van de mijn studies.  Ik ging aan de slag bij het SSGPI (Secretariaat van de Geïntegreerde Politie),  bij de Federale Politie.    Gepassioneerd door HR-management en management in het algemeen, heb ik mij  verder verdiept in het begeleiden van teams en jonge leidinggevenden.  Ik wil samen met hen een leiderschapsstijl ontdekken die zowel bij het team  als de coachee past. De coaching heeft tevens het ontwikkelen als mens tot  doel.  Als leidinggevende heb ik op 9 jaar tijd een heel traject afgelegd, met vallen  en opstaan. Net deze ervaring heeft gemaakt dat ik mij verder wilde gaan  toeleggen op 'coaching'. Verdere verdieping in de materie door opleidingen,  seminaries,...  heeft ervoor gezorgd dat ik mijn droom kan waarmaken.    Als loopbaan- en teamcoach ligt mijn focus dus vooral op de carrière van de  coachee.  Wil je als bedrijf je team versterken, dan ben je bij mij aan het juiste  adres. De sessies worden tevens op maat van uw onderneming of organisatie  aangeboden.  Afhankelijk van de noden van de klant, focus ik op drie grote thema’s:

 • Hoe functioneert de leidinggevende?
 • Hoe kan een team goed samenwerken?
 • Hoe werkt en creëer ik een zelfsturend team dmv delegeren?

Sinds enkele jaren ben ik als bestuurder actief bij vzw De Prioriteit en  dmv. individuele en groepscoaching, wil ik mensen in beweging brengen om  hun carrière in eigen handen te nemen en meer voldoening te halen uit hun  werk.

 

Praktische info 

· Didactische aanpak: ivm veiligheid én maximale individuele begeleiding nemen we slechts 6 deelnemers aan ( minimum aantal deelnemers : 4 )

· Cursusmateriaal:syllabus De Prioriteit

· Wanneer:zaterdag 12/9 ( 13u-17u ) , in totaal 4 lesuren.

· Locatie: Kortessem op 10 km van Hasselt , 2 km van afrit 30 E 313

VZW De Prioriteit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Onze gegevens:

· Registratienummer: DV.O238021

· Dienstverlener: De Prioriteit vzw

· Pijler: Opleiding

· Domein: Algemeen Domein

Boek je deze opleiding samen met de cursus ‘Paarden en teamwork versterken’, betaal je voor beide cursussen samen €150 en krijg je dus de twee aan halve prijs.

Annulering door de organisator

Zie ‘algemene voorwaarden’.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
 • Leiderschap&paard
  €100
  €100
  0
  €0
Totaal€0

Deel dit evenement