vr 28 mei | Kortessem

Basis coachen met paarden - paard als co-coach

De puur cognitieve invalshoek bij coachen en trainen is passé. Zowel coach als cliënt moet ruimer leren denken, meer middelen en creativiteit inzetten om letterlijk in beweging te komen en .....wie aan beweging denkt, denkt aan paarden, toch?
Bedankt voor uw inschrijving!
Basis coachen met paarden - paard als co-coach

Tijd en locatie

28 mei 18:30 – 29 mei 16:30
Kortessem, Kortessem, België

Over het evenement

Korte inhoud van de opleiding  

De puur cognitieve invalshoek bij coachen en trainen is passé. Zowel  coach als cliënt moet ruimer leren denken, meer middelen en  creativiteit inzetten om letterlijk in beweging te komen en .....wie aan  beweging denkt, denkt aan paarden, toch? Daarom dat deze basics  van het thematisch coachen met paarden een inspirerende uitbreiding is  voor de coach, therapeut en iedereen die ervan houdt zijn vak nieuwe,  verrassende impulsen te geven.

In tijden van social distancing wordt communicatie op een heel ander niveau beleefd. Je  zal je nog meer  als anders bewust moeten zijn van de impact van je  woorden en je zal je non-verbale communicatie , maw je lichaamstaal  moeten laten spreken.  Paarden spreken tot ieders verbeelding en zijn meesters in communicatie. Geen  enkel ander dier kan op zo’n directe en zuivere manier jouw wijze van  communicatie spiegelen en inzicht brengen hoe jij in dialoog gaat met  anderen. Ze ontvangen instinctief de informatie die jij uitzendt want  ‘ wat je denkt dat je uitstraalt is niet altijd hetgeen wat er door de  ander ontvangen wordt ‘. Een paard prikt echter meteen door dat masker heen!  Tijdens  9 inspirerende uren leer je over natuurlijk leiderschap, over hoe je  communicatievaardigheden  optimaliseren en je uitstraling als coach /  begeleider krachtiger te maken. Je ervaart hoe je vanuit de  leefwereld van het paard meer inzicht en verruiming in onze lichamelijke  & mentale wereld verkrijgt. Professioneel én individueel kan je  dit aanwenden om sterker te communiceren met meer zelfvertrouwen, doelen  te stellen en te bereiken. Als leidinggevende kan je in je professie  hierdoor beter een coachende stijl hanteren en als coach leer je extra  gebruik maken van deze inzichten om je cliënten/ klanten naar hun doel  te begeleiden.   De paarden zullen als co – coaches je helpen  om de kracht van non-verbale taal en metaforen te ontdekken. Dit zal je  kunnen inzetten in elke vorm van coaching en communicatie of je nu met  of zonder paarden gaat coachen, individueel of als teamcoach.  Naast  theorie over het basis coachen worden de oefeningen  met, in acht  neming van alle veiligheidsnormen , gedaan naast het paard in de  buitenpiste of in de weiden. Je  hebt zelfs geen ervaring nodig in het omgaan met de paarden. Wil je wél  met paarden coachen  maar heb je geen geschikte ruimte,  dan is onze  accomodatie vanaf september beschikbaar. Tijdens deze cursus  ontvang je praktische en direct toepasbare technieken  om jezelf  optimaal in te zetten om effectiever (resultaatgericht) en efficiënter  (doelgericht) te kunnen communiceren en coachen.

Voor wie ( doelgroep )  

Iedereen  die anderen wenst te begeleiden, coachen en te ondersteunen op een  constructieve en professionele manier heeft baat bij deze opleiding. Dit  zijn o.a. startende coaches, coaches die willen kennismaken met paardencoaching, psychologen, therapeuten, leidinggevenden, teamleaders,  bedrijfsleiders, consultants, opleiders, …

Relevantie van de opleiding

 • Communicatiestrategieën :Menselijke relaties in het coachen en begeleiden Natuurlijk leiderschap verwerven, versterken De kracht van de kudde, de kracht van het team Bepalen van richting, tempo en doel. 
 • Sterk staan - kracht in lichaamshouding
 • Zelfvertrouwen in non- verbale communicatie

Inhoud van de opleiding 

Deel 1 - avond - theorie, interactief

 • De 3 fasen van het coachingsproces
 • Communicatieniveaus van de mens – verbaal & non - verbaal
 • Natuurlijk leiderschap als coach / begeleider opnemen

Deel 2 - ganse dag - interactief met praktijk

 • De brug van mens naar paard : het ' onderbewuste ' denken van paarden en wat wij ervan kunnen leren
 • De paardenkracht van lichaamstaal
 • De brug naar paardencommunicatie
 • De kudde : no shades of gray -  toepassen vanuit de natuurlijke kracht in het veld

Deel 3 - verdiepingsnamiddag

 • Thema 1 : Overzicht systemisch werk in het paardencoachen, kinderen, gezin
 • Thema 2 : wie ben ik als paardencoach; waar loop ik tegen aan, intervisie

Info over de opleiders / trainers

Praktische info

VZW  De Prioriteit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de  Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille. 

Onze gegevens: 

 •  Registratienummer: DV O2 38021
 • Dienstverlener: De Prioriteit vzw 

Prijs  

Zonder KMO - portefeuille : 275 euro * - earlybird tot en met 26/3/2022: € 245

Met KMO - portefeuille : 275 euro (waarvan 82,50 euro subsidie; 192,50 euro zelf te betalen) 

* onze VZW is vrijgesteld van BTW

Indien je nog geen coachervaring hebt dan kan je deze cursus combineren met de module 'de fundamenten van het coachen' van de coachopleiding tot integraal ontwikkelingscoach of de basis coach. Deze start op 1/2/2022. Wij hebben een extra  combikorting  van 20% op de opleiding paardencoach bij inschrijving  voor de module coaching of bij inschrijving op de volledige opleiding.

Didactische aanpak: ivm veiligheid én maximale individuele begeleiding nemen we slechts 6 deelnemers aan ( minimum aantal deelnemers : 4 ) 

Cursusmateriaal: syllabus De Prioriteit 

Wanneer: vrijdag 27/5/2022 ( 17.30u-21.30u ), zondag 29/5/2022 ( 10u - 16.30u) en zondag 18/9/2022 ( 12u30-17 u), in het totaal 15 lesuren met een tussentijdse opdracht (kan samen besproken worden).

Wat  zelf voorzien: aangepaste kledij, schoenen, pen & papier ( een broodjeslunch en drank is voorzien) 

Locatie: Kortessem op 10 km van Hasselt , 2 km van afrit 30 E 313 

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
 • Basis coachen met paarden
  €245
  €245
  0
  €0
Totaal€0

Deel dit evenement