di 01 jun. | Hasselt

Assertiviteitscoach

Thematisch coachen naar meer assertiviteit en zelfvertrouwen.
Bedankt voor uw inschrijving!
Assertiviteitscoach

Tijd en locatie

01 jun. 18:30 – 15 jun. 21:30
Hasselt, Kiewit, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

Korte inhoud 

Het thema van deze tijd draait grotendeels om zich goed in  zijn vel voelen.

Om zelfstandig en vol zelfvertrouwen het leven te kunnen  aanpakken heb je zelfkracht nodig, want zeg nu zelf, hoeveel mensen met  zelfvertrouwen die toch angst hebben ken je? Juist, waarschijnlijk niemand  want angstig zijn en je zelfzeker voelen, dat gaat niet samen...

Wat wel kan is dat er diverse thema's een rol spelen en net  dan kan je als thematisch assertiviteitscoach het verschil maken naar je coachee  toe!

Tijdens deze opleiding leren we je op een efficiënte manier  hoe communicatievaardigheden te optimaliseren, zelfvertrouwen op te bouwen en leiderschapskwaliteiten aan te scherpen.

Je leert over communicatiestrategieën en ontdekt hoe de  kracht van taal en metaforen je coachee nieuwe opties brengt voor een  zelfzekerder en succesvoller gedrag.

Je ontvangt praktische en direct toepasbare technieken om  je eigen gedrag optimaal in te zetten om effectiever (resultaatgericht) en  efficiënter (doelgericht) te kunnen communiceren.

Je leert hoe je in een sfeer van vertrouwen en  betrokkenheid een spontane en goede samenwerking kunt opbouwen.

Je leert het formuleren van doelen, je leert hoe obstakels  en weerstand te overwinnen en ingeval  van samenwerking met anderen deze samenwerking (in team) te bevorderen.

Het resultaat is handvatten te bieden aan mensen die  worstelen met hun zelfvertrouwen, die faalangst en onzekerheid ervaren en die  te maken hebben met BO gevoelens waardoor ze gehinderd worden in hun professionele en/of relationele  ontwikkeling.

 Voor wie (doelgroep) 

Voor de ( loopbaan) coach die specifieker in de thema's assertiviteit,  zelfvertrouwen, faalangst, … wenst te begeleiden en dit te ondersteunen op een  constructieve, creatieve en professionele manier.

Anderen die hier belang bij kunnen hebben zijn o.a. junior managers, leidinggevenden, zelfstandige ondernemers,  ‘teamleaders’, leerkrachten, adviseurs,  consultants, zorgverleners en gezinsbegeleiders, opleiders …

 Relevantie van de opleiding 

· Communicatiestrategieën :

o De waarde van een assertief leven

o Leren communiceren met daadkracht en  zelfzekerheid

o Communicatie in probleemsituaties

· Omgaan met verbale agressie

· Verbindend communiceren

· Betekenis volwaardig zelfvertrouwen

 Inhoud van de opleiding 

· Deel 1:

o Theorie en oefeningen assertiviteit

o Intermenselijkek communicatieprocessen,  organisatie & communicatieniveaus

o Feedback geven, conflicthantering

o Omgaan met kritieken weerstand

o Communicatieoefeningen

· Deel 2:

o Non-verbale communicatie

o De kracht van lichaamstaal

o Micro-expressies

o De kracht van complimenten ontvangen en geven

o Re-scripten van moeilijke situaties

 Info over de opleider/trainer 

Lut  Moers

Afgestudeerd als master interieurarchitectuur kreeg mijn  creatieve zin voor interieur vorm in het coachen en begeleiden van mensen in  hun zoektocht naar een gelukkig leven in hun droomhuis. Door de vele contacten  met mensen, leerde ik peilen naar hun noden en hoe ik hun kon laten  ontdekken door het bos de bomen te  zien.

Het begeleiden in deze noden nam het over van het interieur  inrichten en mijn coachingspraktijk werd opgestart in 2004 met privékantoor in  Vliermaalroot. In 2014 werd vzw De Prioriteit opgericht in Heers /Gutschoven.

Ondertussen werken we er met een gemotiveerd coachteam en  vullen we elkaar perfect aan om zo onze cliënten de best mogelijke begeleiding  te garanderen.

Bij vzw De Prioriteit kan je terecht voor individuele  coaching , cursussen en trainingen. Privé en/of op bedrijfsniveau.

Mijn passie, mijn sterke punten :

· Assertiviteit  - en loopbaancoaching

· Perfectionisme  & Burn out coaching

· Hypnosetherapie, antistress - en meditatie  coaching.

· IEMT  - Integral Eye Movement Therapy

· Rots - water trainer (weerbaarheid en grenzen  stellen)

· NLP Hypnotic Practitioner

· Paarden- hondencoach.

Agnetha  Knapen

Met een master in de Communicatiewetenschappen ben ik  afgestudeerd aan de VUB. Ik heb dus een uitgebreide kennis van media en  mediatechnieken evenals een sterk analytisch inzicht. Tevens had ik een goed  gevulde rugzak mbt managementtheorieën.

Niet lang na mijn afstuderen kreeg ik mijn eerste job te  pakken, maar deze lag slechts gedeeltelijk in het verlengde van de mijn  studies. Ik ging aan de slag bij het SSGPI (Secretariaat van de Geïntegreerde  Politie), bij de Federale Politie.

Gepassioneerd door HR-management en management in het  algemeen, heb ik mij verder verdiept in het begeleiden van teams en jonge  leidinggevenden. Ik wil samen met hen een leiderschapsstijl ontdekken die  zowel bij het team als de coachee past. De coaching heeft tevens het  ontwikkelen als mens tot doel.

Als leidinggevende heb ik op 9 jaar tijd een heel traject  afgelegd, met vallen en opstaan. Net deze ervaring heeft gemaakt dat ik mij  verder wilde gaan toeleggen op 'coaching'. Verdere verdieping in de materie  door opleidingen, seminaries,... heeft  ervoor gezorgd dat ik mijn droom kan waarmaken.

Graag wil ik, via mijn coachingssessies, mensen in beweging  brengen om als leidinggevende het beste uit zichzelf te halen. Om die reden  dient er ook voldoende aandacht te gaan naar de mensen die hij managet. Wat  ben je immers als leidinggevende als je team niet achter je staat?

Als loopbaan- en teamcoach ligt mijn focus dus vooral op de  carrière van de coachee. Wil je als bedrijf je team versterken, dan ben je bij  mij aan het juiste adres. De sessies worden tevens op maat van uw onderneming  of organisatie aangeboden.

Afhankelijk van de noden van de klant, focus ik op drie  grote thema’s:

· Hoe functioneert de leidinggevende?

· Hoe kan een team goed samenwerken?

· Hoe werkt en creëer ik een zelfsturend team dmv  delegeren?

Door middel van individuele en groepscoaching, wil ik  mensen in beweging brengen om hun carrière in eigen handen te nemen en meer  voldoening te halen uit hun werk.

 Praktische info 

· Didactische  aanpak: Maximum 6 deelnemers (minimum 4 deelnemers)

· Cursusmateriaal: syllabus De Prioriteit

· Wanneer: twee dinsdagavonden, van 18.30u tem 21.30u, dd. 1/06/2021 en 15/06/2021. In  het totaal bevat de opleiding 12 lesuren, waarvan 6u klassikaal wordt gegeven  en 6u thuispopdrachten betreffen.

· Locatie: Kiewit

VZW De Prioriteit is geregistreerd bij het Agentschap  Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de  KMO-portefeuille.  Onze gegevens:

· Registratienummer: DV.O2  38021

· Dienstverlener: De Prioriteit vzw

· Pijler: Opleiding

· Domein: Algemeen Domein

· Prijs: €135 (*) (met KMO-portefeuille 135 euro waarvan 40,5 euro subsidie en 94,5 euro zelf te betalen).

Indien je nog geen ervaring hebt met coachen, kan je 'thematisch coachen' ook volgen. Beide opleidingen samen kosten je dan € 275.

(*) Onze VZW is vrijgesteld van BTW.

 Annulering door organisator 

Zie ‘algemene voorwaarden’.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
 • Assertiviteitscoach
  €135
  €135
  0
  €0
 • Thematisch + assertiviteit
  €275
  €275
  0
  €0
Totaal€0

Deel dit evenement